U bevindt zich hier: Home > ttv Wehl wint eigen TWO-uitwisseling

ttv Wehl wint eigen TWO-uitwisseling

Gepubliceerd op 24-01-2016


De derde TWO-uitwisseling tussen TAVERDO, Wehl en Odion op woensdag 20 januari jl. is met ruime cijfers door organisator ttv Wehl gewonnen. Niet alleen de kwantiteit maar - nog belangrijker - ook de kwaliteit van de deelnemers van ttv Wehl lag ruim boven die van de concurrerende verenigingen TAVERDO en Odion.

Het toernooi was met 24 deelnemers slechts matig bezet: ttv Wehl leverde tien deelnemers, TAVERDO en Odion beide zeven. Bij TAVERDO ontbrak zelfs de complete top: spelers en oud-spelers van het eerste team hadden al een team-etentje gepland staan vóór de TWO-datum bekend was.

Daar iedereen op tijd aanwezig was, kon ruimschoots op tijd worden begonnen. Erik Centen van ttv Wehl maakte de indeling bekend, alsmede de reglementen. Gespeeld werd in vier vijfkampen en één vierkamp. Om de onderlinge verschillen tussen spelers enigszins te nivelleren, werden de reglementen van de Wildschutbeker gehanteerd: per klasse verschil werd een handicap van twee punten toegepast. Bovendien werden spelers die bijvoorbeeld in de 4e klasse van de competitie uitkomen, maar daarin onder de 20% of boven de 80% hadden gescoord, ingedeeld als respectievelijk 5e of 3e klasser.In poule 1 was Willem Braam met 8 punten aardig op dreef, hetgeen van Remy Menting niet gezegd kan worden (hoewel hij alle drie games nipt met slechts 2 punten verschil verloor van Christiaan Bruggink). Opvallend in deze poule was dat Wehl-speler Erik, met circa 40 tafeltennisjaren op zijn CV, nog steeds bloedfanatiek is en nog steeds kwaad op zichzelf kan worden bij elke door hem fout geslagen bal.

Poule 2 was een duidelijke overwinning voor de spelers van ttv Wehl, vooral Hans Wolters met een 100% score. Onze eigen spelers Hennie Bergervoet en Norik Manukian kwamen dan ook niet verder dan 4 punten.

In poule 3 kwam een vergelijkbare eindstand naar voren: ttv Wehl was duidelijk te sterk voor zowel de spelers van Odion als voor onze eigen Karl Tesch.

Hans Renting deed in poule 4 zeer goed mee door 9 van de maximaal 12 te behalen punten te scoren en daarmee een tweede plaats in de poule te behalen. Hans heeft ook zo'n fijn spelletje ....

In poule 5 tenslotte heeft Bruno Ingen Housz een redelijke score behaald ten opzichte van de rest. Jammer dat er weer nét een te sterke speler van ttv Wehl tussen zat.

Ergens tussen tien en half elf waren alle poules afgerond, waarna de eindstand kon worden vastgesteld. Hetty Centen, de vrouw van Erik, had alle uitslagen nauwlettend op de laptop ingevoerd, waarna bleek dat Odion slechts 41% van de te behalen punten had gescoord, TAVERDO slechts 46%. Ttv Wehl daarentegen behaalde een score van maar liefst 73%. Een ruime en daarmee zeer verdiende overwinning dus!

Hennie Bergervoet, als aandachtsfunctionaris activiteitencommissie, had de eer om de reeds tweemaal door TAVERDO gewonnen wisselbeker uit te reiken aan Erik Centen van winnaar ttv Wehl. Een beker die overigens elk halfjaar van vorm lijkt te veranderen.

Vlak voor aanvang van de najaarscompetitie in 2016 zal de organisatie van de vierde editie van deze uitwisseling weer in handen zijn van TAVERDO.De pouleresultaten en de eindstand:
© TAVERDO (2015)          Sitemap|Contact          KvK: 40121107   |   IBAN: NL82 INGB 0005 2539 07