U bevindt zich hier: Home > Clinic tafeltennis

Clinic tafeltennis

Gepubliceerd op 31-01-2016


Sportservice Doetinchem biedt divers sport- en beweegaanbod voor 50-plussers, aangevuld met clinics bij diverse sportverenigingen. Donderdag 28 januari jl. waren zeven deelnemers, samen met hun begeleider Floris de Jong, in de trainingsaccommodatie van TAVERDO te gast voor een clinic tafeltennis. Ook Moniek Bazuin (sportcoach senioren en beweegmakelaar bij Sportservice Doetinchem) was present.

Na een welkomstwoord en korte introductie door TAVERDO-speler Joop Scheers werd gestart met een oefening om kennis te maken met bat en bal; sommige deelnemers bleken redelijk balgevoel te hebben, anderen moesten duidelijk nog even wennen. Vervolgens was er aandacht voor de allereerste grondbeginselen van tafeltennis: hoe houd ik het bat vast, positie achter de tafel , opslag en terugspelen van de bal, waarna oefening van de praktijkkennis door de deelnemers.
Tijdens een korte pauze met koffie kon de groep even op adem komen en tegelijkertijd kijken naar een demonstratie tafeltennis van enkele TAVERDO-leden. Maar al gauw moest men zelf weer aan de slag, waarbij TAVERDO-spelers als sparringpartner fungeerden.De clinic werd afgesloten met een “rondje om de tafel”, waarbij het er soms fanatiek toeging; hoe langer men in het spel bleef, des te beter waren balgevoel en conditie. Nadat deelnemers bedankt waren voor hun deelname en interesse in tafeltennis, werd desgevraagd nog enige informatie over de vereniging verstrekt. En wellicht zien we enkele deelnemers terug… (aanbod voor vier gratis trainingen ter – nadere – kennismaking)!
© TAVERDO (2015)          Sitemap|Contact          KvK: 40121107   |   IBAN: NL82 INGB 0005 2539 07